• امروز : پنج شنبه - ۲۲ مرداد - ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 13 August - 2026
7

برگزاری نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» در قم

  • کد خبر : 50325
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۸:۰۰

یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۷ دسته‌بندی: قم کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۲۸۲۰۱۸۲ خبرنگار : ۵۰۴۰۱ چاپ ایسنا/قم نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور کارگردان و مدرس تئاتر در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم برگزار شد.
نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور، نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در سالن چهارسو تالار فرهنگ و هنر برگزار شد.
مهندس‌پور در این نشست که با استقبال هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر تئاتر همراه بود، اظهار کرد: بین روایت و داستان فاصله وجود دارد و کار نمایش، بازنمایی داستان است.
این عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم با بیان اینکه مرگ قهرمان در تراژدی یک موهبت است نه یک تنبیه، تصریح کرد: مفهوم اخلاقی، گاهی در نمایش معنای دیگری می‌سازد و گاهی به مفهوم بالاتری می‌رسد.
این مدرس برجسته تئاتر در خصوص تفاوت بین اقتباس و دراماتورژی، گفت: در تهیه متن بر اساس اقتباس از نسخه‌های قدیمی، هیچ بخشی از نمایش تغییر نمی‌کند و اصل روایت تنها با جایگزین کردن اسامی قابل لمس برای مخاطب صورت می‌گیرد و به ..

  • یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۲۸۲۰۱۸۲
  • خبرنگار : ۵۰۴۰۱
  • چاپ

ایسنا/قم نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور کارگردان و مدرس تئاتر در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم برگزار شد.

نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» با حضور فرهاد مهندس‌پور، نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه در حاشیه بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در سالن چهارسو تالار فرهنگ و هنر برگزار شد.

مهندس‌پور در این نشست که با استقبال هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر تئاتر همراه بود، اظهار کرد: بین روایت و داستان فاصله وجود دارد و کار نمایش، بازنمایی داستان است.

این عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم با بیان اینکه مرگ قهرمان در تراژدی یک موهبت است نه یک تنبیه، تصریح کرد: مفهوم اخلاقی، گاهی در نمایش معنای دیگری می‌سازد و گاهی به مفهوم بالاتری می‌رسد.

این مدرس برجسته تئاتر در خصوص تفاوت بین اقتباس و دراماتورژی، گفت: در تهیه متن بر اساس اقتباس از نسخه‌های قدیمی، هیچ بخشی از نمایش تغییر نمی‌کند و اصل روایت تنها با جایگزین کردن اسامی قابل لمس برای مخاطب صورت می‌گیرد و به همین دلیل هم اقتباس عمر کوتاهی در تئاتر داشت، اما دراماتورژها محتوای متن را متناسب با نیازهای جامعه تغییر می‌دهند.

مهندس‌پور ادامه داد: دراماتورژها در انتخاب نمایشنامه به این امر دقت می کنند که متن موجود چه تناسبی با جامعه فعلی دارد، بافت نمایشنامه را از هم می‌شکافند و بعد از آنالیز، به مقایسه متن با نمونه‌های قبلی و حتی نمونه‌های حاضر پرداخته و در نهایت، آن را باب میل جامعه به پیش می‌برند و حتی در مرحله اجرا نیز کارگردان و بازیگران را یاری می کنند.

این عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انسان موضوع تئاتر نیست، بلکه خود تئاتر محسوب می‌شود، گفت: این هنر در واقع روایتگر مناسبات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بین انسان‌هاست.

این کارگردان تئاتر افزود: هنر تئاتر لاجرم همسو با مسائل و جریانات روز جامعه بشری پیش رفته و همزمان با بسیاری از باورها و هنجارهای انسانی در دنیا دستخوش تغییرات ساختاری و اساسی خواهد شد.

خاطرنشان می‌شود نشست تخصصی «کارگردانی و بازیگری» در قالب کارگاه‌های تخصصی «پلاتو» برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • – ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • – نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
لینک کوتاه : https://hoteljar.ir/?p=50325

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.