استانداران دیروز مدیران گردشگری امروز
درحکمی از سوی صالحی امیری:
یکی دیگر از استانداران به جرگه مدیران گردشگری کشور پیوست و با حکم سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی شد.
اسدالله رازانی، ۶۲ ساله سیاستمدار و مدير اجرايي لرستانی با سوابقی همچون استانداری کرمانشاه و کردستان در حالی بهعنوان مدیرعامل شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی انتخاب شد که هیچگونه سابقه فعالیتی در حوزه گردشگری نداشته است.
پس از انتخاب استاندار سابق تهران بهعنوان معاون گردشگری کشور، این دومین استانداری است که صالحی امیری بر صندلی گردشگری کشور نشانده است.
درباره این شرکت میتوان گفت که در سال ۱۳۸۲ مجلس شورای اسلامی با تشکیل «سازمان میراث فرهنگی و گردشگری»، وظایف سیاستگذاریهای کلان و نظارت عالیه را بر عهده دستگاه اصلی (سازمان میراث فرهنگی و گردشگری) و امورات اجرایی و تصدیگری را نیز به «شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی» تکلیف نمود. همچنین بر اساس مفاد اساسنامه (مصوب هیئت محترم وزیران و دارای تأییدیه شورای محترم نگهبان) شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی بهعنوان تنها بازوی اجرایی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایفای نقش مینماید.
حدوداً یک سال پیش عزتالله ضرغامی وزیر پیشین میراث فرهنگی، رضا هادی را که پیشازاین مسئولیت هسته مرکزی گزینش وزارت میراث فرهنگی، مدیرکلی ارتباطات و ایرانیان خارج از کشور و قائممقامی شبکه جامجم را در کارنامه خود داشت به این سمت منصوب نمود.
صالحی امیری پس از انتصاب بهعنوان وزیر همواره اصرار داشت که تغییرات در وزارتخانه تحت مدیریت او کاملاً تخصصی و فنی خواهد بود، حال اینکه وزارتخانه چرا از نیروهای متخصص، باتجربه و حرفهای جهت تصدی این مسئولیتهای تخصصی استفاده نمیکند، سؤالی است که صالحی امیری باید به آن پاسخ دهد.
گرچه اعتقاد داریم که بعضاً افرادی به صندلیها تکیه دادهاند که فقط درسخوانده و درس داده و یا تجربه مدیریتی ضعیفی داشته و عملکردشان اصلاً قابل دفاع نیست و تخصص فقط بخش کوچکی از لازمه توان اجرایی مدیران بوده و نمیتواند موجب رفع مشکلات گردشگری شود، ولیکن یک حداقلهایی همیشه برای پیشبرد بهتر امور لازم است.
قطعاً لیاقت کاری را داشتن ، از سابقه داشتن مهمتر بوده و امیدواریم که همه در پست و مقام خود امانتدار باشند.
امام علی(علیهالسلام): وَ اِنَّ عَمَلَکَ لَیسَ لکَ بِطُعمة وَ لکنَّهُ فی عُنُقِک اَمانةٌ.