آقای وزیر
هتل که فقط ساختمان و سرمایه گذاری نیست
درج خبری از سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در خصوص لزوم اختصاص خط اعتبار ۳۷ همتی جهت تزریق به صنعت هتلداری بهمنظور تسهیل در سرمایهگذاری موضوعی بود که میتواند محل بحث قرار گیرد.
وزیر که قبلاً از اراده دولت مبنی بر ساخت ۵۰۰ هتل تا پایان برنامه هفتم توسعه با مشارکت بخش خصوصی گفته بود ،حالا از لزوم پرداخت تسهیلات ۳۷ همتی سخن گفته و رسیدن به این وعده را منوط به پرداخت همت ها در همین امروز نموده است.
ولی عجیب آنکه وزیر میراث فرهنگی در حالی از لزوم توسعه و ساخت هتل، افزایش تخت،افزایش هواپیما، اتوبوس، ریل و غیره سخن میگوید که هیچ اشارهای به اهمیت و نقش نیروی انسانی فعال در هتل ها نمی کند.
باید قبول داشت که تأمین، جذب و آموزش نیروی انسانی جزو اصول اولیهای است که حتی شاید قبل از تفکر ساخت هتل،می باید به آن توجه نمود.
افزایش ۵۵۰ هزار تخت در هتلهای ۵ سال آینده، حداقل به ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار نیروی انسانی آموزش محتاج است.
با کدام نیروی انسانی قرار است از مهمانان این هتلها پذیرایی گردد؟ همین امروز هم بسیاری از هتلها با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند.
احتمالاً وزیر سهواً نقش و اهمیت کارکنان و مدیران صنعت هتلداری و گردشگری راجدی نگرفته و یا شاید هم به همت آنان نیاز ندارد!.
درحالیکه در گوشه و کنار جهان همواره مراسمها و برنامههای گوناگونی جهت توسعه نیروی کار در این صنعت برگزار میشود،تمرکز بر پیگیری پرداخت وام و ساخت هتل و افزایش تخت و … حرکت در مسیری است که انتهایش از هماکنون مشخص است.
ولی وزیر میباید برای ساماندهی وضعیت کارکنان و مدیران فکر جدی نماید.
باید برای آموزشهای کاربردی و افزایش توانمندی و رضایتمندی کارکنان چارهای بیندیشد.
حتماً که میباید درجهبندی، امتیازدهی و اهمیت به کارکنان حرفهای و مجرب را جدی بگیرد.
باید برای ادامه تحصیل فارغالتحصیلان کارشناسی هتلداری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فکری نماید.
و بایدهای زیادی که کاش وزیر وقتی میگذاشت و این سخنان را هم میشنید.
وزیر همزمان که افتتاح می کند ، در سالن غرق در نور هتل ها حضور پیدا می کند ، میوه ها و غذاهای رنگارنگ می بیند و به مطالبات روسا گوش می دهد ، باید توجه نماید چه کسی از او پذیرایی می کند ،چه کسانی جهت احترام به مهمان خبردار ایستاده است و چه جوانانی در این صنعت چشم امید به او داشته و دارند.