جمشیدحمزهزاده، عملکرد رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی و معاون گردشگری را در حوزه گردشگری داخلی را ضعیف ارزیابی کرد و روند حرکتی این بخش را رو به عقب دانست.
رئیس جامعه هتلداران ایران با حضور در غرفه پایگاه خبری هتلجار و در مصاحبهای با خبرنگار این پایگاه خبری به تحلیل مسائل روز صنعت گردشگری کشور، ارزیابی عملکرد سه ساله "سلطانیفر" در حوزه گردشگری، انتخاب رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سایر موضوعات پرداخت.
به گزارش
پایگاه خبری هتلجار، جمشید حمزهزاده در تحلیل عملکرد رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن اشاره به اینکه باید این موضوع را از چند زاویه مورد بررسی قرار داد، اظهار داشت: در بحث افزایش ورود گردشگران خارجی که البته دلایل مختلفی در آن دخیل هستند، نمیتوان نقش سازمان میراث فرهنگی را نادیده گرفت.
رئیس جامعه هتلداران ایران ابراز داشت: در مجموع عملکرد سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری منفی بوده است. هر چند آمارها حاکی از آن است که میزان گردشگران داخلی افزایش یافته ولیکن از لحاظ برنامه و از نظر فنی با نوعی چالش در راستای تحقق اهداف توسعهای رو بهرو بوده است.
حمزهزاده در تحلیل عملکرد سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری داخلی به کاهش میزان مسافران هتلها اشاره کرد و گفت: سیاستهای سازمان میراث فرهنگی از جمله ترویج فرهنگ استفاده از خانههای استیجاری و همچنین ورود وزارت آموزش و پرورش به حوزه اقامت مسافران، صنعت هتلداری را تضعیف نموده است.
وی در خصوص فعالیت خانهمسافرها در ایران گفت: خانهمسافر به صورت ساماندهی شده، برنامهریزی شده و همراه با اصول مشخص، امری مرسوم در تمام دنیا محسوب میشود.
حمزهزاده با اشاره به موضوع که بیش از 90 درصد از گردشگران ایران، داخلی هستند، ادامه داد: مجموع این عوامل باعث کاهش مسافران هتل شده است و در نتیجه گردشگری کشور صدمه دیده است.
رئیس جامعه هتلداران ایران تعامل سازمان میراث فرهنگی با تشکلها و بخش خصوصی را نیز ضعیف ارزیابی کرد و گفت: تفکر و نوع نگرش موجود در سازمان میراث فرهنگی، دولتی است و بیشتر در پی تمرکز اختیارت نزد دولت است.
وی خاطرنشان ساخت: چنانچه در پی اجرای اصل 44 قانون اساسی و دستیابی به اهداف عالی گردشگری هستیم، بایستی اختیارت به تشکلها واگذار و از بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه کمک گرفته شود.
حمزهزاده عملکرد سازمان میراث فرهنگی در تشویق سرمایهگذاران خارجی برای ورود به بازار ایران را موفق دانست ولیکن این سازمان را در زمینه اجرایی مربوط به این بخش، فاقد برنامه دانست و افزود: در حوزه سرمایهگذاری بایستی دارای برنامه منسجم و هدفمند باشیم.
دبیر انجمن تشکلهای گردشگری کشور قضاوت در خصوص عملکرد رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را زود دانست و ابراز امیدواری نمود که در انتخاب و عزل و نصب معاونین، مدیران و مشاوران سازمان از افراد متعهد، متخصص و دارای صلاحیت استفاده شود.
حمزهزاده در پایان انتخاب "ترامپ" به عنوان رئیسجمهور آمریکا را در عملکرد بخش گردشگری ایران بیتاثیر دانست و تاکید کرد: برجام یک توافق بینالمللی میان کشورهای دنیاست و جدای از برجام، بازار هدف گردشگری ایران فقط آمریکا نیست.